En stemme fra gamle dage

For ca. et år siden blev der indleveret en kasse med gamle ting og sager til vores arkiv. Da arkivet var lukket på indleveringstidspunktet, blev det afleveret i børnehuset ved siden af . Vi vidste derfor ikke straks, hvem der havde afleveret materialerne. Senere fandt vi ud af i hvilken landsdel, det stammer fra, men ikke den konkrete person.

Da kassen havde stået i arkivet nogle måneder, blev det tid til at studere den nærmere. Det var private papirer og notater. Der var en del skrapbøger med diverse emner fx artikler om tandlæger, billeder af malerier osv. Der var også en del manuskripter og lærer-notater til dramaundervisning. I kassen lå der en kuvert med navn og adresse, sandsynligvis på ejeren af kassen. Det var et mandenavn. Jeg googlede adressen og fandt frem til en kvinde, der boede der.

Jeg ringede til hende………
Hun blev meget forbavset og sagde, at det var hendes mands navn. Han var dog død engang i firserne. Jeg forklarede hende sagens sammenhæng, og hun sagde, at det var som en stemme fra fortiden. Materialerne tilhørte hendes mand. Vi aftalte at mødes.

Inden vi mødtes havde hun talt med sine børn. De kunne huske, at denne kasse var blevet stjålet fra dem for mange år siden. Der blev også stjålet et dukkehus og nogle skøjter, som vi dog ikke fandt.

Det var altså tyvekoster, der dukkede op i en hel anden ende af landet mange  mange år senere.

Hun mødte op og var så taknemmelig over at modtage kassen.

Det var en god oplevelse.

Hanne Blom